28 jul 2011

Paiporta crea un "Consell Taurí" Local.

La Federación de Peñas de Bous al Carrer, apoya esta iniciativa y asistira al acto de Constitucion del Consell Taurí.

L’Ajuntament de Paiporta crearà abans de les tradicionals festes de Sant Roc que se celebren a l’agost el Consell Taurí que regule en el municipi junt amb les penyes taurines aquelles activitats que es programen relacionades amb els bous. El consell presidit per l’alcalde ho compondran els regidors de Festes i Interior, un secretari i un representant per cada una de les penyes o associacions taurines registrades en el municipi i la seua constitució comptarà amb la participació del conseller de Governació, Serafín Castellano.
Castellano visitarà Paiporta per a conéixer les seues penyes taurines i assessorar al nou consell. Així se l’ha comunicat el conseller en una reunió a l’alcalde de Paiporta, Vicente Ibor, la regidor d’Hisenda i Administració General, Esther Gil, i a l’intendent de la Policia Local, Manuel Ocaña.
Amb la creació del Consell Taurí, les tres penyes taurines de Paiporta, l’Esquellot, La Vaqui i Germanor, podran traslladar les seues inquietuds a l’Ajuntament i podran rebre el seu assessorament en l’organització de les activitats.
El Consell Taurí es constituirà en els pròxims dies i com explica l’alcalde Vicente Ibor, "servirà de nexe d’unió entre les penyes locals i l’administració local ja que l’activitat taurina a Paiporta ha ressorgit en els últims anys". Ibor destaca la labor que han realitzat les penyes per a conservar la tradició taurina que a partir d’ara s’encarregarà de promoure el Consell Taurí.
El conseller de Gobernació, Serafín Castellano, participarà en l’acte de constitució i coneixerà a les penyes taurines del municipi.